Creativity is a gift

Wielerkunst - CycleArt

Waarom Fietsen en ReCyclen?
Fietsen is vrijheid, het gaat sneller dan lopen en je ziet meer dan in een auto. De fiets is voor mij het ideale vervoermiddel!

In 1989 kocht ik mijn eerste racefiets en sindsdien fietsen Mars en ik duizenden kilometers per jaar. Het is het gevoel van vrijheid, de verslaving om meer en meer kilometers te willen maken. De zit, de wind en de snelheid ze maken me fanatiek en geven me het gevoel dat ik vlieg. Gelukkig hebben we de fietskriebel ook aan onze 3 zoons door kunnen geven en in een huis met 5 fanatieke fietsers moet er wel eens een fietsonderdeel of een binnenbandje vervangen worden. Dit inspireerde me om CycleArt te maken. De materialen vind ik mooi en ze  brachten me waar ik wilde komen, en na een flinke poetsbeurt glimmen ze weer, met wat humor en creativiteit ontstond bv broken chain en later de Recycles*. Ook kijken naar Tour en Giro en meer doen we graag en zo zetten ik o.a de wielrenners: Lance Armstrong, Marco Pantani en Peter Sagan om in mozaiek.
Klik op de foto's voor het hele werkstuk en meer informatie

ReCycles staan voor unieke, ludieke, fietskunst!

 ReCycles voor ons Alpe d'HuZes fietsdoel 2022

*In juni 2022 fiets ik samen met “De DulliesFietsen” voor Alpe d’HuZes.We beklimmen dan op 1 dag meerdere keren de 21 bochten van de Alpe Huez, dit voor meer onderzoek naar en voor betere overlevingskansen en kwaliteit van leven voor mensen met kanker. De Alpe d'HuZes ReCycles zijn Ludieke, unieke speciaal gemaakte fiets gerelateerde kunstwerkjes waarvan 10% per verkocht exemplaar naar het Alpe d'HuZes Sponsordoel van de DeDulliesFietsen gaat. ReCycles kunnen ook op verzoek gemaakt worden met een onderdeel wat je er graag op wilt hebben. De ReCycles zijn in 2 maten te koop: Dubbele Recycle voor €89,00 per stuk (48*28cm) of  Recycle klein (20x20cm) v.a. €55,00 per stuk

 

Klik op onderstaande (kleine) foto's om het volledige werkstuk te zien.